Saturday, 27 October 2012

pRaKtIkAl


Apa kbr smua?? Hrap2 la smua dlm keadaan shat walafiat…hari ini, aku nak share cket mgenai pgalam aku wktu mjlani ltihan industri@industrial training…as we all know, stiap student poli d wjibkn mjalani ltihan industri slama 6blan…aku plak mjalani nya d tmpt klhiran aku sndri iaitu Sandakan…aku d tmpatkn d UMW Toyota Sdn Bhd SDk branch…pda awal nya, sprti biasa nerdie akan mlanda diri…hahaha…slpas brapa blan, kat sna la mla nya prangai2 yg tsmpan..




Haa…kat cni la aku jlani ltihan industri…wrga sndkn msti thu pnya la…





Siap lpak2 lg 2…hahaha…yg 2 owg kat sblah aku tu adlah owg yg mgjar n yg mberi pndedhan kpada aku mgnai kraj2 yg d lkukan…yg kat tgah 2 d knali sbgai Rajik n yg kat tpi skali 2 plak adlah Arthur…antra rmai2 kat sna, 2 owg ni jak la yg aku pling rpat n tsgt2 baik ngan aku…they are big brothers 4 me...hehe




Smpat lg snap..haha..ni kwan yg sma2 aku prktikal…tp dya dri ikm…



Kna snap tym aq wat keja…service keta jak bha…hihi



Ni kat dlm staff lounge…tdur2 lg…hahaha

*stakat ni jak la entry utk kali ni…hehe…apa2 pon kngan tym prktikal ni mang best…pgalaman pon btmbh...xsbr mok plg jmpa dorang…hihi…ok…thanks…don’t forget 2 follow me…huhu

KeNaNgAn TyM kErJa


Assalamualaikum w.b.t…sori la lma xupdate blog ni…hihi
Biasa la, bz ngan studies…network pon mslh cket lau kat cne…hehe
So, direct to the point…hari ni aku nak crita cket psal pgalaman aq krja slpas spm…
Sblum aku krja ni, aku pnah krja kat klang prabot…then, atas mlsh tknikal yg brlaku…aku pon cari la krja yg lain…so, lets checktitout…




Pic ne aq snap awl pgi msa kdai bru bka…





Ni plak pic aku ngan lion…hehe(well, aku jga bhagian kasut n mainan)




Ni plak snap tym nak agkt brng…ngan kenkawan..




Ni plak hasil tgan aku sndri wktu krja kat sna…aku wat ni pon sbab boring…hihi
Xtaw plak bley dpt hsil mcm ni…dah 2, aku lpa ambl tym brnti krja…bla aku p sna blik, bnga ni dah d bli oleh customer…aiyooo…my precious handmade…hahaha



Pic ni pling aku ska…wktu 2 aku tgah asingkn bnga yg nak kna jual…tp aku jmpa plak bnga ni lain dri yg lain…so, snap dlu…hahaha(well this pic have a story itself)


*so, aku rsa ckup la 2…hehe…aku pon sbnar nya mlas gak nak tlis entry kli ni…hahaha…so, mgenai d mna aku pnah krja ni…aku rsa kmu bley teka la sndri…hahaha…thanks fellas…